Цими днями 2019 року в Україні впереше проходила Європейська конференція з ТА у м. Черкаси. Її учасниками було близько 300 осіб з різних країн Європи та світу.
Пишаємося тим, що представники УАТА організовували подію такого професійного рівня. Зокрема, дякуємо Ганні Яворській, Оксані Павенській, Сергієві Мордюшенку, Максимові Яворському і багатьом іншим колегам, які долучилися до організації цієї події. Віримо в те, що Україна ще матиме можливість прийняти іноземних тренерів та терапевтів, влаштовуючи події такого масштабу.
 
5 років тому в липні в місті Черкаси проходили іспити з європейської сертифікації в методі Транзакційного аналізу. Такі іспити проходили вперше в Україні, і це був неймовірно надихаючий досвід. Спершу наші колеги з УАТА проявили ініціативу проводити такі іспити в Україні і зробили відповідну заявку в ЄАТА. Профільна комісія ЄАТА приїздила до Черкас і схвалила проведення іспитів. 6 наших українських колег мали можливість сертифікуватися на статус СТА у себе вдома. Також до сертифікації на СТА та ТСТА в Черкасах долучилися колеги з інших країн Європи.
Ми мріємо про те, щоб такі іспити проходили в Україні регулярно, і віримо, що для того будуть можливості та підтримка ЄАТА.