Відбувся перший день Всеукраїнського табору Транзакційного аналізу.
Уже 6 років поспіль табір відбувається на природі, що дає можливість приїжджати всією родиною та обирати формат для свого дозвілля. Через пандемію цьогоріч табір відбувається онлайн і завдяки цьому учасники з інших країн змогли взяти участь.
УАТА рада підтримувати проект із такими цінностями. Вдячні організаторам –
Ганні Яворській та Оксані Павенській за Ваш вклад у розвиток ТА в Україні.
Дякуємо учасникам за участь, за теплі відгуки, за активність.
Дякуємо тренерам, які підготували та адаптували для онлайну свої майстер-класи.
У перший день роботи табору відбулися майстер-класи ТА для дорослих та діток, а також творчі майстерні.
✅Ганна Яворська розкрила тему «Стосунки у парі: сценарне рішення чи усвідомлений вибір». Ганна розповідала про прив’язаність в дитинстві і як вона може бути пов’язана з побудовою стосунків у дорослому житті. Учасники актино ставили запитання та проясняли для себе характеристики щастя та любові.
✅Валентина Захарченко підготувала тему: «Турбота: з чого складається та чому люди потребують її». Однак через технічні проблеми, семінар перенесено на неділю. Ми дякуємо Валентині за таку можливість.
✅«Зв’язок емоцій і харчування» від Чалової Надії – семінар, на якому була можливість дізнатися емоційні причини їсти. Дякуємо Надії за такий важливий семінар та глибокий аналіз теми.
✅Ірина Тепаленко представила тему «Емрційні голоди та соціальні мережі». Учасники мали змогу подосліджувати обмін погладжуваннями в інтернеті, які способи мережа пропонує для задоволення голодів, а також, в які ігри грають у фейсбуці.
✅Вікторія Катренко провела заняття для діток від 6 до 12 років на тему: «Мій життєвий план». Приємно, що можливість для діток пізнавати світ ТА. Дякуємо Вікторії за цю роботу.
✅Після обідньої перерви учасники мали змогу взяти участь в творчій майстерні Катерини Кривопишиної: «уМовні норми нового правопису: що страшного в як звикнути?». Дякуємо за таку легку подачу інформації. Тепер точно знаємо, що индиків не буває).
✅Вивчивши українську, учасники відвідали заняття англійською мовою разом з Олександрою Гудковою. Розмовляли і думали англійською на тему трикутника Карпмана. Легка та дружня атмосфера панувала на занятті.
✅Тетяна Пітюренко підготувала інформацію як правильно підбирати тіні відповідно до кольору очей. І протягом семінару продемонструвала це на практиці. Спасибі за корисну інформацію.
Перший день минув в дружній і теплій атмосфері ТА. Чекаємо на завтра.

Другий день Всеукраїнського табору ТА минув у дружній, теплій атмосфері.
Дякуємо тренерам, організаторам, учасникам за спільний вклад в атмосферу.
✅Цього дня учасники мали змогу відвідати семінар Оксани Павенської на тему: «Сексуальність стосунків як спосіб комунікації». Дякуємо тренеру за вибір теми. Такі семінари несуть важливу просвітницьку місію та допомагають відкривати все більше тепла в людських стосунках.
✅Ольга Демідова розкрила тему: «Формування Турботливого Батьківського его-стану в житті дорослого». Дякуємо Ользі за розкриття теми та надання сили Турботливому стану людини.
✅«Любов, близькість, інтимність чи залежність? Що важливо знати про стосунки» – таку важливу тему розкрила Олена Гамова. Цінна інформація про стосунки, які будуть наповнювати.
✅Сергій Мордюшенко представив майстер-клас «Психологчні форми насилля. Вихід із насильницьких стосунків». Цінна інформація від тренера про різні види насилля – фізичне, психологічне, сексуальне та які форми може мати кожне з них. І висновок: будь-яке насилля можна зупинити.
✅Вікторія Старченко в авторському майстер-класі «Розвиток фінансової грамотності в сучасному світі» доторкнулася фінасової складової життя людей. Учасники відзначили глибину розкриття теми та тепло тренера. Дякуємо Вікторії за такий підхід у подачі інформації.
✅Вікторія Катренко провела семінар доя діток від 6 до 12 років на тему: «Моя життєва позиція». Приємно бачити розвиток ТА в Україні тут і зараз, спостерігаючи як дітки дізнаються базові концепції ТА. Спасибі тренеру за такий вклад.
Після обідньої перерви на учасників чекали творчі майстерні.
✅Катерина Кривопишина підготувала цікавий матеріал про помилки в рекламних оголошеннях: «уМовні ігри в рекламі: від карамельних крекерів до крему для повій». Цікаво, динамічно і дуже пізнавально. Дякуємо за таку любов до мови.
✅Заняття з англійської мови для дорослих і дітей провела Олександра Гудкова. Цього дня учасники обговорювали аутентичні почуття. Спасибі за організацію цікавого процесу. Навчатися легко і приємно.
✅Тетяна Мазука розповіла учасникам та учасницям як створити свій стиль експерта. Чудова структура семінару допомогла розібратися, з якими думками краще ходити на шопінг та що наш одяг може розповісти про нас.
✅Після учасниці розбирали косметички разом із Тетяною Пітюренко і дізналися про незмінного помічника в цьому арсеналі. Висновок дня: консилер може творити дива ?
Українська асоціація Транзакційного аналізу висловлює вдячність організаторам Ганні Яворській та Оксані Павенській за ідею та організацію. Такого формату ТА-події немає в інших країнах. З гордістю підтримуємо такий проект. Бажаємо гарного настрою учасникам завтра!
Останній день Всеукраїнського табору ТА підготував для учасників багато корисної та цікавої інформації.
Зінаїда Нагорна презентувала майстер-клас «Як зробити перший крок, коли страшно наважитися на зміни». Тренер розповіла про почуття гніву, як воно формується та як допомогає рухатися. Дякуємо за цю можливість взяти собі ресурс, силу як діяти та досягати.
Марія Петрова представили семінар «Розвиток внутрішньої свободи і сили як основи успішності».
Спираючись на концепції Памели Левін і Джин Іслі Кларк, на майстер-класі була подана інформація про стадію ідентифікації. Саме цей період відповідає за свободу. Дякуємо за таку можливість пошуку внутрішної сили.
Заріна Севальнева на майстер-класі: «ТА і сімейні стосунки: вплив минулого на теперішні стосунки» підготувала теоретичну частину про різні варіанти шлюбу. А саме, яка мотивація може бути в основі союзу пари. Учасники мали можливість подосліджувати свої механізми і механізми своїх батьків. Дякуємо тренеру за творчий і натхненний семінар, який надає можливість для покращення життя.
На майстер-класі «Турбота: з чого вона складається і чому люди її потребують» Валентина Захарченко розповіла про концепцію Джин Іслі Кларк «Магістраль турботи». Дякуємо Валентині за чіткість і зрозумілість, яку турботу важливо давати собі та іншим, а яку потрібно зупиняти.
Майстер-клас Анни Конопляник «iSelf – як розвивається наша цифрова ідентичність» доторкнулася до сучаної теми онлайн простору. Дякуємо за таку можливість міркувати як можуть відрізнятися наші особистості в онлайн та офлайн просторі.
Вікторія Картренко працювала з дітками і в третій день табору. Цього разу дітки віком від 6 до 12 років мали змогу розібрати 5 драйверів. Дякуємо за вклад у популяризацію ТА серед молодого покоління.
Катерина Кривопишина на своїй творчій майстерні «уМовні посиденьки: суржик у повсякденні або укрмова-не-полова»
пропонувала розглянути помилки, які роблять люди, де поширений суржик. А також варіанти, як їх уникнути. Це було динамічно, легко і корисно.
«Трансформація денного макіяжу в вечірній» продемонструвала в прямому ефірі Тетяна Пітюренко. Дякуємо за таку легкість та цінну інформацію.
Олександра Гудкова провела заняття англійською мовою з дорослими і дітками. Цього дня учасники мали змогу вдосконалювати навички говоріння на тему: «Життєвий сценарій». Говорили, грали. Дякуємо за демонстрацію, що навчатись можна легко.
Після цього учасники зібралися на закриття табору. І це окрема частина цієї події, яка варта уваги. Так багато тепла, погладжувань давали учасники, організатори. Учасники дякували за створення події Ганні Яворській, Оксані Павенській, за відмінну технічну підтримку – Максиму Яворському, організатори в свою чергу відзначали зацікавленість учасників, бажання знати, розуміти, досліджувати.
Президент Української асоціації Транзакційного аналізу Сергій Мордюшенко поділився позитивними враженнями від події і прокоментував, що пишається підтримкою УАТА події з такими цінностями.
Дякуємо усім, хто творив цю подію, простір: учасникам, організаторам, тренерам. Дякуємо за щоденні фото та текстові звіти Ірині Тепаленко.
До зустрічі в наступному році!