День 1
«Виклики сучасності» прийняті.
Так можна сказати про перший день Всеукраїнської конференції Транзакційного аналізу.
Організатори – Яворська Ганна та Павенська Оксана за участі Української асоціації Транзакційного аналізу проводять цю подію вже в котре щоріч. Однак уперше така конференція відбувається онлайн.
Ганна Яворська на відкритті конференції поділилася готовністю організовати подію такого рівня в наступних роках в змішаному форматі офлайн та трансляцію деяких воркшопів онлайн.
 
«Ми маємо гарний досвід проведення масштабної події після організації Всеукраїнського Літнього табору ТА. Онлайн-формат дозволяє взяти долучитися учасникам із різних куточків світу у заходах від УАТА», – розповіла Ганна.
 
Цьогоріч до конфереції долучилося 100 осіб. Оксана Павенська пікреслила, що і ситуація, в якій опинився світі, і усі професійно підготовлені воркшопи – це все про виклики сучасності.
«Приємно, що нам усім вдається об’єднуватися і створювати атмосферу разом».
 
Президент УАТА, Сергій Мордюшенко відзначив високий рівень організації конференції.
«УАТА поділяє цінності конференції – популяризація ТА в Україні, тому щиро підтримуємо цю подію».
 
В перший день відбулося 10 воркшопів та прем’єра вистави ТА-театру «ТА шляпа».
?Воркшоп Олени Гамової: «Помилки психотерапії і можливості їх рішення в терапевтичному процесі» розкривав тему контрактів та психологічних ігор. Олена подала цю тему і з погляду терапевта, і з погляду клієнта. Дякуємо за об’єм інформації, який Ви підготували та повну розкриття теми.
 
?Воркшоп Ольги Демідової : «Цикли сили в житті особистості» про теорію Памели Левін, згідно якої людина проходить 6 стадій розвитку від 0 до 18 років. Важлива інформація, яку Ольга Демідова виклала структуровано та зрозуміло. Спасибі за Ваші зусилля.
 
?Воркшоп Валентини Захарченко: «Діагностика психобіологічних голодів: по стимулах, по визнанню і по структурі» є результатом дослідницької роботи Валентини. Оскільки тема голодів є цікавою для дослідження та заглиблення спеціаліста. На воркшопі Валентина поділилася теоретичною інформацією та авторською методикою діагностики голодів. Ми дякуємо за Ваш ресурс у дослідженні та висвітленні цієї теми.
 
?Воркшоп Ірини Тепаленко: «Створи_ТИ: роль самопогладжувань у процесі нового» стосувався внутрішнього діалогу, який виникає у моменти початку діяльності. Ірина розповіла теорію про другу стадію розвитку за Памелою Левін – «Силу Дії». Учасники мали можливість створювати позитивні самопогладжування. Дякуємо за теплу реалізацію воркшопу.
 
?Воркшоп Зінаїди Нагорної: «Що таке щастя і як його знайти» був про природнє бажання бути щасливим. Зінаїда підготувала інформацію про радість, яка вона та яка її роль у формуванні щастя. Спасибі за обрану важливу тему.
 
?Гала Качур провела воркшоп: «Особливості психотерапевтичної діяльності в форматі онлайн». Актуальна та важлива інформація прозвучала на воркшопі, якої за словами Гали, за останній рік з’явилося багато. Дякуємо за підготовлену інформацію з різних джерел, а також і з власного досвіду.
 
?Сергій Мордюшенко підготував воркшоп: «Ставлення до смерті як прояв життєвого сценарію». Важлива тема про яку необхідно говорити у роботі з клієнтами. Сергій поділився інформацією коли саме і як саме це робити. Спасибі за чіткість структури в інформації та практичні вправи для спеціалістів.
 
?Воркшоп Оксани Павенської: «Секс – як рух почуттів» дав можливість доторкнутися до різних граней пристрасті, інтимності, відданості. Важливі аспекти були озвучені для дослідження різновидів любові. Вдячні за теплу подачу важливої теми.
 
?Воркшоп Богдана Сербанеску (Румунія): «Сценарії організацій» був завершальним серед воркшопів у перший день. Тренер і супервізор у напрямі ТА в організаціях представив концепцію Рози Крауш, яка отримала премію Еріка Берна. Богдан розповів про 4 типи ідеологій в організаціях:
✅Ідеологія грошей
✅Ідеологія часу
✅Ідеологія людей
✅Робоча ідеологія
А також про можливі прояви різних життєвих позицій у кожній із ідеологій. Дякуємо за чітку структуру та легкість у викладанні інформації.
Завершив перший день конференції теплий виступ театру «ТА Шляпа» з дебютною поставкою казки «Колобок». В основі якої є теорія життєвих позицій.
Організатор театру Валентина Захарченко розповіла, що «ТА Шляпа» – це поєднання театру та Транзакційного аналізу. Мета – познайомити широку ідею з концепціями Транзакційного аналізу через творчість. Для своїх вистав група використовує казки, зрозумілі історії кожному. Виставу група акторів готувала півроку.
Дякуємо акторам та сценаристам:
Сергію Мордюшенко
Валентині Захарченко
Вікторії Бондаренко

Viktoria Bondarenko
Юлії Осадчук
Ірині Будавцькій
Ганні Ганічевій
Вітаємо з прем’єрою??
___________________________
Ми висловлюємо вдячність усім тренерам за такий високий рівень підготовки, за оформлення презентацій, готовність працювати і українською, і російською.
2 день:
Структура і тепло. Це про другий день конфереції.
Розпочався цей день з історії життя Фаніти Інгліш.
Заріна Севальнева підготувала презентацію, яка познайомила учасників з тими викликами, які прийняла Фаніта Інгліш. Окрім цього Заріна презентувала книгу «Самореалізація протягом всього життя. Подорож у саме серце Транзакційного аналізу». Вітаємо з такою значущою подією для України. Усі учасники отримали та отримають книгу в подарунок від організаторів конференції та Української асоціації транзакційного аналізу. Лише для учасників конференції книга з підписом Ізабель Криспель.
Далі на учасників чекали воркшопи, серед яких потрібно було здійснити непростий вибір- обрати семінар із паралелі)
 
?Воркшоп Олени Лисенко «Анатомія зради. Погляд Транзакційного аналітика». Важлива тема, адже зрада за силою переживання прирівнюється до посттравматичного розладу. Спеціаліст поділилися особливостями психотерапевтичної роботи. Дякуємо за розкриття важливої теми.
 
? «Розвиток внутрішньої сили як основа успішної особисті» з такою назвою Марія Петрова провела воркшоп. Використовуючи теорію Памели Левін, Марія зосередилася на останній стадії – силі регенерації. Дякуємо за структуру та Вашу роботу.
 
?Надія Чалова розкрила тему «Використання Транзакційного аналізу в роботі з порушенням харчової поведінки». Цінуємо Ваш підхід у подачі матеріалу: це завжди насичено, корисно та професійно. Дякуємо, що Ви так ретельно досліджуєте цю тему.
 
?Вікторія Старченко презентувала воркшоп «Заздрість як стримуючий фактор у діяльності». На воркшопі було розглянуто різні типи заздрості, залежно від життєвої позиції людини. Важливий висновок семінару – конструктивної заздрості не існує.
 
?Галина Миронова у воркшопі «Як знайти внутрішній ресурс?». Учасники мали змогу доторкнутися до цього пошуку. Що означає бути в контакті з собою і як внутрішній контакт впливає на побудову стосунків з іншими? Дякуємо за такий підхід до важливої теми.
 
?Анна Яворська та її воркшоп «Нейропсихологія прив’язаності: як формуються довірливі стосунки» за півтори години переконала, що хороші, теплі стосунки існують. Через теорію побудови зеркальних нейронів, через інформацію про гормони Анна продемонструвала усю важливість та необхідність теплих стосунків. Дякуємо за практичні вправи для розвитку нейронів і Вашу щедрість та легкість у викладені матеріалу.
 
?Заріна Севальнева «Три богині сценарію – три внутрішні сили мотивації у кожному з нас». Це був натхнений воркшоп про теорією Фаніти Інгліш, що стосується троьох мотиваторів: виживання, творчості та спокою.
Фаніта Інгліш зображує їх в образі трьох богинь Survia, Passia, Transcia. Дякуємо, що робите знання Фаніти ближчими до нас та організовуєте місце і час передачі цінностей.
 
?Раві Вельч (Німечина) підготував для учасників конфереції воркшоп «Феномен психологічної травми». Раві окреслив різницю між травматичним досвідом і травматичними стосунками та описав, як ці явища розташовуються і зберігаються в его-станах. Дякуємо за тепло, яке ви формуєте, навчаючи роботі психотерапевта. Цінуємо Вашу відкритість, щедрість і готовність співпрацювати.
 
?Сарі Вар Польє (Нідерланди) провела воркшоп «Лідерство на межі» енергійно та харизматично. Тренер поділилася інформацією про межі, що є необхідними в організаціях. Ті критерії, що важливо врахувати органзіаціям це:
✅Наскільки їхні кордони на тому місці, де мають бути.
✅Складні чи прості ці межі?
✅Відкриті чи закриті.
Дякуємо за чіткість викладу інформацію, водночас, з такою легкістю.
 
Дякуємо Оксані Ніжевській за легкість та професійність перекладу.
Конференція завершилася обміном вражень, погладжувань. Учасники відзначали високий рівень організації та тепла, що утворилося за ці два днів. Організатори подякували кожному тренеру, що підготував майстер-клас, усім учасникам, які повірили і прийняли виклик сучасності.
 
Президент УАТА Сергій Мордюшенко відзначив цінності та бажання популяризувати ТА на Всеукраїнській конфереції.
 
І за традицією подія завершилася внесенням дати на наступний рік)
До зустрічі 6 і 7 листопада 2021 року!